Onderhoud en service

Het juiste onderhoud voor uw houten vloer is belangrijk voor de levensduur. Hieronder vindt u wat u dagelijks, regelmatig en periodiek kunt doen om uw houten vloer in goede conditie te houden. Ook vindt u een overzicht van manieren om uw vloer te beschermen tegen krassen en beschadigingen door gebruik te maken van vloerbescherming. 

 

Dagelijks onderhoud:

Belangrijk voor een houten vloer is dat deze droog blijft en er bijvoorbeeld geen zandkorrels in gaan zitten. Hiervoor raden wij aan om regelmatig de vloer schoon te houden met een statische stofdoek, dit kost bijna geen tijd en houdt uw vloer langer mooi.   

 

Regelmatig onderhoud:

Een geoliede vloer kunt u het beste regelmatig reinigen met een voedende zeep. Dit behoudt de matte en natuurlijke look van uw vloer. (TIP) Plantenspuit vullen met water, een dopje zeep nevelen op de vloer en met een microvezel dweilen. Hierna kunt u het beste met schoon water nog een keer dweilen zodat alle zeepresten verdwijnen. Het product dat hiervoor geschikt is: Zeep van Rubio Monocoat.

 

Periodiek onderhoud:

Afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt (denk aan de grootte van de gezinssamenstelling) maximaal 1 x per jaar is het verstandig om uw vloer te behandelen met onderhoudsolie. Hoe beter uw vloer verzadigd is met de olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken. (TIP) Gebruik altijd de onderhoudsolie en de intensief reiniger van het merk waarmee de vloer is afgewerkt. De producten die hier geschikt voor zijn: Monocoat Olie 2C, Osmo Hardwax Olie en Osmo Basisolie.

 

Onderhoudsproducten nodig?

Rubio Monocoat onderhoud

Rubio Monocoat heeft de zorg voor hout hoog in het vaandel staan. Om uw vloer in topconditie te houden kunt u het uitgebreide assortiment Rubio Monocoat onderhoudsproducten gebruiken.

Osmo onderhoud

Bescherm en verzorg uw gelegde houten vloer met ons assortiment onderhoudsproducten van Osmo. Uw houten vloer is goed beschermd met de verzorgingsproducten van Osmo.

Lecol onderhoud

Om de uitstraling van uw houten vloer te behouden én een lange levensduur te garanderen, is goed onderhoud van groot belang. Zie hier ons assortiment Lecol onderhoudsproducten.


Oliën nodig?

Rubio Monocoat olie

Het hout wordt met de olie van Rubio Monocoat door een moleculaire binding gekleurd en beschermd in één enkele laag. Hiernaast blijft het zijn natuurlijke uitstraling behouden.

Osmo olie

De olie van Osmo is speciaal afgestemd voor een houten vloer. Deze olie zorgt ervoor dat het hout eenvoudig te reinigen is en heeft het oppervlak een slijtvaste en waterafstotende laag.


Vloerbescherming

Beschermschalen:

Deze ronde transparante beschermschalen voorkomen beschadigingen op uw vloer. Verkrijgbaar in diverse afmetingen. 

Viltglijder met schroef:

De viltglijders met schroef zijn uitermate geschikt voor stoelen die veel gebruikt en verschoven worden zoals de stoelen aan de eettafel. Door de schroef zitten de dopjes goed vast en hoeven minder vaak vervangen te worden. Verkrijgbaar in diverse afmetingen. 

Viltstrip 100 x 5 cm:

Dik vilt met een grote kleefkracht waardoor deze niet snel loslaat onder de meubels. Het vilt is eenvoudig op maat te knippen. Ook grotere oppervlakten kunnen hierdoor eenvoudig van vilt worden voorzien.

 

€ 3,75 incl. btw *

Schoonloopmatten:

Een schoonloopmat is een deurmat die een sterk vochtabsorberend vermogen heeft. Verkrijgbaar in diverse afmetingen. 


* De bestelde producten kunnen worden afgehaald in Nijkerk.

Natuurlijk kunnen wij de door u bestelde producten ook naar u verzenden. Hiervoor brengen wij eenmalig € 7,25 aan verzendkosten in rekening. LET OP: bij verzending graag uw adresgegevens in de mail vermelden!