Onderhoud en service

Het juiste onderhoud voor uw houten vloer is belangrijk voor de levensduur. Hieronder vindt u wat u dagelijks, regelmatig en periodiek kunt doen om uw houten vloer in goede conditie te houden. Ook vindt u een overzicht van manieren om uw vloer te beschermen tegen krassen en beschadigingen door gebruik te maken van vloerbescherming. 

 

Dagelijks onderhoud:

Belangrijk voor een houten vloer is dat deze droog blijft en er bijvoorbeeld geen zandkorrels in gaan zitten. Hiervoor raden wij aan om regelmatig de vloer schoon te houden met een statische stofdoek, dit kost bijna geen tijd en houdt uw vloer langer mooi.   

 

Regelmatig onderhoud:

Een geoliede vloer kunt u het beste regelmatig reinigen met een voedende zeep. Dit behoudt de matte en natuurlijke look van uw vloer. (TIP) Plantenspuit vullen met water, een dopje zeep nevelen op de vloer en dweilen met een microvezel dweilen. Hierna kunt u het beste met schoon water nog een keer dweilen zodat alle zeepresten verdwijnen. Het product dat hiervoor geschikt is: Zeep van Rubio Monocoat.

 

Periodiek onderhoud:

Een of twee keer per jaar is het verstandig om uw vloer te behandelen met onderhoudsolie. Hoe beter uw vloer verzadigd is met de olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken. (TIP) Gebruik altijd de onderhoudsolie en de intensief reiniger van het merk waarmee de vloer is afgewerkt. De producten die hier geschikt voor zijn: Monocoat Olie 2C, Osmo Hardwax Olie en Osmo Basisolie.

 

Onderhoudsset Cinzento Custom Made®:

Wanneer u een vloer heeft samengesteld van Cinzento Custom Made® heeft u ook de keuze om hiervan een compleet onderhoudsset af te nemen. In het onderhoudspakket van Cinzento Custom Made® zitten de volgende producten: Cinzento Custom Made Soap, Cinzento Custom Made Refresh Eco, Cinzento Custom Made Olie Plus 2c en een handpad met houder. Neem contact met ons op via dit contactformulier voor meer informatie over de Cinzento Custom Made® onderhoudsset.

Onderhoudsproducten

Rubio Monocoat onderhoud

Rubio Monocoat heeft de zorg voor hout hoog in het vaandel staan. Om uw vloer in topconditie te houden kunt u het uitgebreide assortiment Rubio Monocoat onderhoudsproducten gebruiken.

Osmo onderhoud

Bescherm en verzorg uw gelegde houten vloer met ons assortiment onderhoudsproducten van Osmo. Uw houten vloer is goed beschermd met de verzorgingsproducten van Osmo.

Lecol onderhoud

Om de uitstraling van uw houten vloer te behouden én een lange levensduur te garanderen, is goed onderhoud van groot belang. Zie hier ons assortiment Lecol onderhoudsproducten.


Oliën

Rubio Monocoat olie

Het hout wordt met de olie van Rubio Monocoat door een moleculaire binding gekleurd en beschermd in één enkele laag. Hiernaast blijft het zijn natuurlijke uitstraling behouden.

Osmo olie

De olie van Osmo is speciaal afgestemd voor een houten vloer. Deze olie zorgt ervoor dat het hout eenvoudig te reinigen is en heeft het oppervlak een slijtvaste en waterafstotende laag.


Vloerbescherming

Beschermschaal

Deze ronde transparante beschermschaal voorkomen beschadigingen op uw vloer.

Schoonloopmatten

Een Schoonloopmat is een deurmat dat een sterk vochtabsorberend vermogen heeft. 

Viltglijder

Deze losse viltschijfjes vervangen het vilt in de viltglijder.