Uw exclusieve houten vloer in combinatie met vloerverwarming? Dat kan!

Scroll naar beneden Design Vloeren Nijkerk

Een houten vloer op vloerverwarming? Dat kan!

Vrijwel dagelijks krijgen wij vragen over de combinatie houten vloer en vloerverwarming. Wij zijn zelf een groot voorstander en wij zijn dan ook bijna dagelijks bezig met het leggen van houten vloeren op vloerverwarming, geheel naar tevredenheid van onze klanten. 

 

Waarom een houten vloer gelegd kan worden met vloerverwarming

Het klopt dat bijvoorbeeld een tegel-, of pvc vloer sneller warm wordt dan een houten vloer. Echter laten deze vloeren de warmte ook weer sneller los, terwijl een houten vloer de warmte langer vast houdt. Waar vroeger vooral massieve vloeren verkocht werden met een hoge warmteweerstandcoefficient, wordt er tegenwoordig vooral gekozen voor een eiken twee laags product dat een lage warmteweerstandcoefficient heeft. Dit in combinatie met het direct verlijmen, maakt dat een houten vloer tegenwoordig geschikt is om op vloerverwarming te leggen.

Afbeelding vloerverwarming

Visgraat vloer

Ook de moderne visgraat vloeren zijn tegenwoordig opgebouwd als twee laags product. Dit betekend dat net als planken vloeren ook de visgraat vloeren te leggen zijn in combinatie met vloerverwarming. Het leggen van een houten vloer op vloerverwarming is dan ook vakwerk.

 

Laat u ten alle tijden goed informeren en adviseren door een vakspecialist! Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Houten vloer op vloerverwarming